Letartóztatásban marad a drogkereskedelemmel vádolt díler

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 7. - 01:48

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően, a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a mezőkovácsházi férfinek az ügyében, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik eljárás.

A vádirat szerint a férfi 2019-2020 között különböző fajtájú kábítószert szerzett be Budapesten ismeretlen személyektől azzal a szándékkal, hogy azokat továbbértékesítse Mezőkovácsházán. A férfi 2020. július 10- ig – az előzetes fogvatartásba kerülésének időpontjáig – elsősorban extasy illetve amfetamin fajtájú kábítószert értékesített a fogyasztóknak – írta az ugyeszseg.hu.

Az ügyben elsőfokon eljáró Gyulai Törvényszék a vádemelést követően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta. A döntés ellen a férfi jelentett be fellebbezést

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azon álláspontját, amely szerint a magas büntetési tétellel fenyegetettségre figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a férfi a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A hosszabb időn át tartó, kereskedelmi jellegű elkövetésre tekintettel, a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A letartóztatással elérni kívánt célok ezért enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem biztosíthatók.

A kényszerintézkedés tárgyában hozott határozat a Szegedi Ítélőtábla végzésével véglegessé vált, míg a férfi büntetőjogi felelősségének tisztázása érdekében a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.