Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Becsődölt az egyik legismertebb hazai bort gyártó cég

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 21. - 23:16

Az Opten cégadatai szerint idén már ötször rendeltek el végrehajtást a Bognár-Vin Kft.-re, bár eddig mindannyiszor törölték azt.

A hét elején felszámolás alá került a Lovassy Bor és a Bognár Pincészet borait gyártó Bognár-Vin Kft., amelyre sajnálatos mód már számítani lehetett amiatt, hogy boros körökben több hír is elterjedt a cég problémái kapcsán.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Emellett fizetési gondokra utalt az is, hogy az Opten cégadatai szerint idén már ötször rendeltek el végrehajtást a Bognár-Vin Kft.-re, bár eddig mindannyiszor törölték azt – derül ki a 24.hu beszámolójából.

A mérlegbeszámoló alapján, még ha nem is jelentős plusszal, de meglehetősen pozitív mérleggel zárták a 2021-es évet, ugyanis bő 1,7 milliárd forint árbevételt és 22 millió forint adózott nyereséget mutattak ki.

A Lovassy Bor termékei kifejezetten népszerűnek számítanak az alsó kategóriás borok között, egy forrás pedig azt állította, hogy a covid idején ment igazán jól a cégnek, akkor ugyanis fajtánként heti sok ezer palackot szállítottak a szupermarketekbe.

Korábban is történt már ehhez hasonló eset

A vállalatban Bognár Gábornak van a legnagyobb üzletrésze, a fiai, Attila és Csaba pedig egyaránt 25,7 százalékos tulajdonosok, míg a másik fia, Bognár Gábor Andor az Ital Magyarország Kft.-t vitte, amely nemrégiben szintén bedőlt.

A Bognár Pincészet azonban nem az ismertsége miatt érdekes, hanem sokkal inkább azért, mert mindössze 3 éve adták át a Bognár Pincészet villányi borászatát, a Villányi Borok Házát. Ez a Bognár-borászat központja, ahol a leszüretelt szőlő fogadása, préselése, szűrése, tárolása, feldolgozása, majd elszállítása is történik.

A beruházás teljes összege 405 millió forint volt, ebből a Villányi Borok Háza számára 195 millió forint támogatást nyújtott a kormány, mindemellett uniós pénz is ment a felújításra.