Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Videón a Chelsea fontos győzelme a Bournemouth ellen

Fotó: Kai Havertz, a Chelsea (j) és Dominic Solanke, a Bournemouth játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában játszott mérkőzésen Londonban 2022. december 27-én. A Chelsea 2-0-ra győzött. MTI/EPA/Vince Mignott
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem feltétlen a legjobb előjelekkel várhatta a londoni sztárcsapat a Bournemouth elleni Premier League mérkőzést, még akkor sem, ha hazai pályán játszhattak.

A Chelsea idén rendkívül hektikusan teljesít, jól mutatja mindezt az a tény, hogy csak a 8. helyen állnak jelenleg. Igaz, sűrű a mezőny előttük, az 5. helyen várakozó Manchester United mindössze 5 ponttal számol többet.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Ettől függetlenül a londoniaknak nagyon nehéz dolguk lesz odaférkőzni a Bajnokok Ligáját érő helyek valamelyikére. Jelenleg inkább kevesebb erre az esély, mint több, de még mindig van hátra jó pár forduló.

A téli időszak is sok mindent el fog dönteni, ám egy biztos, még egy hullámvölgy nem fog beleférni számukra. Az edzőváltáson átesett csapat szénája tehát áll valami jól, ugyanakkor a Bournemouth elleni siker adhat némi pluszt.

A kedd este megrendezett mérkőzésen mindössze két gól született, mindkettőt a Chelsea szerezte. Meglehetősen hamar letudták a kérdést, és a második félidőben egyetlen egy találat sem esett.

A 16. percben Havertz köszönt be Sterling passzát követően, amivel megszerezték a vezetést. A 24. percben már Havertz volt az előkészítő, és Mount fejezte be a támadást, ami egyúttal a végeredményt jelentette. Akkor nem sokan fogadtak volna, hogy nem lesz több gól a mérkőzésen, márpedig újabb találatnak már nem örülhettek a szurkolók.