Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Már a budapesti kutakon is megjelent az üzemanyaghiány

Fotó: Unsplash/adrian susec
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Úgy tűnik, az üzemanyaghiány gyorsan elérte a fővárost is a vidéki kis kutak után, noha a Mol közlése szerint ez a hiány csak pár óráig okozhat fennakadást.

Az ATV Híradó riportjában az üzemanyaghiány volt a téma, ugyanis a kisebb vidéki benzinkutak után már a fővárosban is több kúton fordult elő üzemanyaghiány. A Híradó megkeresésére a Mol ennek kapcsán közölte, a jellemzően pár óráig fennálló termékhiány a hálózat 20 százalékában jelentkezett, de közlésük szerint saját töltőállomásaik üzemelnek, a tankerek pedig mindig úton vannak.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Nyíregyházán azonban nem ilyen megnyugtató a helyzet: egyáltalán nincs benzin, így a panaszos és felháborodott üzenetek lepték el a közösségi médiát. Egy nyíregyházi házaspár például két órát volt kénytelen autókázni, hogy tankolhasson, ennek kapcsán pedig a férfi megosztotta, egy telefonos applikáció sokat segítene a helyzeten, hogy tudják, hol nem érdemes próbálkozni.

Salgótarjánban hasonlóképpen szomorú a helyzet, a hiány kapcsán pedig Hranek Ferenc, a Salgótarjáni Roma Önkormányzat elnöke megosztotta:

“Ha van is, azt magasabb áron lehet megkapni, de azért nem mindegy ez a mostani mindennapos létben, amikor katasztrofális a helyzet és drágul minden.”

Az ellenzéki pártok a kormányt nevezték meg felelősként

A DK már kijelentette, hogy üzemanyaghiány van, amiről meglátásuk szerint az Orbán-kormány tehet. Erről beszélt Varju László, a párt országgyűlési képviselője:

“Minden nappal, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök egyre közelebb fogunk kerülni az összeomláshoz. Az üzemanyaghiány egyébként teljesen ismeretlen foglalom az egész Európai Unióban. Nincs köze se a háborúhoz, se szankciókhoz, ehhez egyedül Orbán kormány gazdaságpolitikájához van köze.”

Az LMP szintúgy a kormányt nevezte meg felelősként a kialakult üzemanyaghiány miatt, s úgy vélik, hogy az olcsó üzemanyagok korszaka lejárt, és soha nem is tér már vissza. Ennek okán arra tettek javaslatot, hogy a kormány fejlessze és támogassa a tömegközlekedést. Erre a Fidesz csak annyit reagált, hogy üzemanyaghiány akkor lenne, ha “a dollárbaloldal lenne hatalmon”.