Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra a magyar kormány

Fotó: Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án késő este. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A kormány úgy döntött, hogy 95%-os extraprofit adót vet ki a Molra.

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány annak érdekében módosította korábbi rendeletét, hogy a szankciós benzinárakból keletkező extraprofitot elvonja és a rezsivédelmi alapba irányítsa.

A kormány az extraprofitadókról szóló rendeletet két ponton változtatta meg. Az egyik módosítás, hogy a kőolajtermék-előállítóra vonatkozó extraprofit-különadó mértéke az eddigi 40 százalék helyett 95 százalék.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán azt írta: “az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk”.

(MTI)