Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Boros Imre elmondta, mit kell tenni a benzinhiány ellen

TÉMÁK:
#benzin #üzemanyag
MTVA/Bizományosi: Róka László
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A közgazdásznak markáns véleménye van arról, hogy mi miért történik, és (nyugati mintára) mit kellene lépni. 

Boros Imre nem rejtette véka alá a véleményét arról beszélt ugyanis a benzinhiány kapcsán, hogy a Mol mindent el akar követni, hogy a kormány megszüntesse a 480 forintos ársapkát, és nem érti, hogy miért kell „játszani ezt a bazári komédiát és miért nem lehet megszervezni rendesen az ellátást”. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

„Nyilvánvaló a zsarolás szándéka, lehet, hogy a ma bemutatkozó új energiaügyi minisztert, Lantos Csabát akarják móresre tanítani avval, hogy ma alig kapni üzemanyagot” – mondta hétfőn a PS-nek. 

„Dezorganizálni akarják a magyar társadalmat. Amit nem sikerült elérni Ursula von der »Wunderlüger« támadásaival, az ellenzéknek tolt guruló dollárokkal és a folyamatos bullshiteléssel, azt most elérik az üzemanyagpánikkal: bizonytalanságot és indulatokat keltenek. Hogy hol az összefüggés? Ne felejtsük el, hogy a Mol Karácsony Gergely kampányába is beszállt…” – osztotta meg az elméletét. 

Arra is talált megoldást, hogy mégis mit kellene, tenni, szerinte a kormánynak és a titkosszolgálatoknak a lehető leghatározottabban kell fellépni ebben a helyzetben, és meg kell találni a felelőst. 

„Ma az EU-ban úgyis nagy divatja van ennek, tehát szigorú állami irányítás alá kell venni a Molt! Meg kell szervezni a Százhalombattán kieső termelés pótlását a másik két finomítóból, és kőkeményen ki kell vizsgálni, hogy kinek a felelőssége az elhúzódó »karbantartás« és a csővezetékek újabb és újabb elrepedése! A titkosszolgálat és a kormány legyen a lehető leghatározottabb e téren! Ezt nem úszhatják meg következmény nélkül!” – jelentette ki. 

„Persze vannak egyéb feladatok is: nyilvánvaló, hogy a gazdálkodók egy része visszaél a 480 forintos ársapkával, telephelyeik tartályai már dugig vannak az olcsó gázolajjal. Csak annyi ársapkás üzemanyagot szabad kiengedni a mezőgazdaságba, amit a megművelt terület mérete indokol!” – tette hozzá.