Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy friss felmérésből derült ki, hogy nem a béremelés az egyetlen lehetősége arra a munkáltatónak, hogy erősítse a munkavállalói lojalitást: számos eleme lehet a bérnek, melyek motiválják a dolgozókat.

Béremelés nélkül is erősíthető a munkavállalói lojalitás, a SZÉP-kártya mellett a céges programok, a telefon, a laptop, a vállalati autók és a tréningek a legnépszerűbb sztenderd béren kívüli juttatások a hazai vállalatoknál – közölte a nemzetközi tanácsadó szervezet az EY Adókonferencia több mint 250 résztvevője körében készített felmérése alapján csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben az EY szakértői arra is felhívták a figyelmet, hogy a megszokott megoldásokon túl számos adóhatékony lehetőség kínálkozik, ideértve bizonyos értékpapír-programokat is, amelyekkel a vállalkozások a bérköltségek jelentős emelése nélkül is növelhetik a munkavállalók motivációját és lojalitását.

Az energiaválság, az infláció és a növekvő kamatok nem várt kihívások elé állították a vállalatokat, ebben a környezetben minden cég számára fontos a működési költségek féken tartása, miközben az alkalmazottak béremeléssel szeretnék megtartani a vásárlóerejüket – emelték ki a közleményben.

Részletezik, hogy a felmérése szerint a válaszadók 95 százalékánál SZÉP-kártyát, 90 százalékánál céges programokat, 83 százalékánál prémium kategóriás munkaeszközöket, 79 százalékánál vállalati autót, 75 százaléknál tréningeket tartalmaznak leggyakrabban a béren kívüli juttatási csomagok.

(MTI)