Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Azeri Nagydíj: videón Leclerc újabb drámája, szép lassan elúszhat a cím (videó)

Fotó: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának futama előtt a monte-carlói utcai pályán 2022. május 29-én. Leclerc az első helyről rajtol hazai pályán. MTI/EPA/Christian Bruna
not image

Takács Petra

2022. június 12. - 16:38

Noha még mindig sok verseny van hátra, ezek a kiesések pokolian sokba kerülhetnek a végén, Charles Leclerc pedig régóta nem tudott nyerni.

Charles Leclerc számára jól indult a szezon, és miután Max Verstappen alatt rövid időn belül kétszer is megadta magát a Red Bull, jelentősebb előnyre tett szert. Akkor sokan úgy gondolták, a holland komoly hátrányba fog kerülni.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Nem így lett, mert a Red Bull egyrészt megoldotta a megbízhatósági gondjait, másrészt az eddig igencsak megbízhatónak tűnt Ferrari elkezdett küszködni. Ezt a legutóbbi versenyen is láthattuk Bakuban, ami maga volt a rémálom az olaszoknak.

A helyzet az, hogy Leclerc hosszú hetekkel ezelőtt nyert legutóbb, még a szezon legelején Ausztráliában, és azóta csak egyszer volt dobogós, Miaimiban. Spanyolországban és Azerbajdzsánban pedig nullázott, amivel kvittek lettek Verstappennel.

Ugyanakkor Verstappen idén már öt győzelmet szerzett, addig Leclerc csak kettőt, nem beszélve a hatodik és a negyedik helyezésével, amiért szintén nem járt sok pont. Amire pedig senki nem számított, az az, hogy időközben erőre kapott Sergio Pérez a másik Red Bullal is megelőzte a monacóit.

Az Azeri Nagydíj legnagyobb drámája az volt, amikor Leclerc alatt elszállt a technika, hiába szerezte meg szombaton a pole-t. Ezzel csak 116 pontos, addig Verstappen 150 egységet gyűjtött, és elkezdett ellépni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.