Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Az Adidas bebizonyította: nem Ronaldo szerezte az Uruguay elleni vezető gólt

MTI/EPA/Noushad Thekkayil
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A portugál szerint hozzáért a labdához, Bruno Fernandes is úgy látta, a FIFA azonban másképp döntött.

Portugália két góllal múlta felül Uruguayt a világbajnokság hétfői zárómérkőzésén, mindkét találat Bruno Fernandeshez köthető, azonban míg a második tizenegyesből született – így elég egyértelmű volt, ki szerezte – az elsőnél Cristiano Ronaldo ünnepelt először.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Ronaldo szerint ugyanis fejjel érintette a labdát, mielőtt az a hálóban kötött ki, a portugál klasszis a döntés megváltoztatása után is fenntartotta álláspontját. Itt lépett közbe az Adidas, amely bizonyította ennek ellenkezőjét – írja a Skysports.

A világbajnokság hivatalos labdájában ugyanis egy igen pontos érzékelő található: “Az Adidas Connected Ball Technology segítségével ki tudjuk mutatni, hogy Cristiano Ronaldo nem érintette a labdát a mérkőzés első találatánál. A labdára ható külső erő nem volt mérhető” – írták közleményükben.

A mérkőzés után Bruno Fernandes is megszólalt: “az volt az érzésem, hogy Cristiano hozzáért a labdához” – mondta. “Az a lényeg, hogy továbbjutottunk hiszen egy nagyon kemény ellenféllel játszottunk” – tette hozzá.

“Szerintem nagyszerű mérkőzés volt. A csapatunk nagyon jól játszott, és a többi számomra nem számít” – mondta Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya. Cristiano Ronaldo nem vett részt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.