Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Fontos bejelentést tett Kína, amivel a magyarok is jól járnak

Hszi Csin-ping kínai elnök Budapesten is fontos bejelentéseket tehet, amik jövedelmezőek lehetnek Magyarország, a magyar emberek számára.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Hszi Csin-ping kínai elnök hamarosan Budapestre látogat, ami miatt érthető módon komoly lezárások várhatóak a következő napokban. Óriási biztonsági készültség előzi meg Kína első emberének látogatását, mely az év egyik legfontosabb eseménye. Egy olyan autóban fog közlekedni az elnök, aminél védettebb aligha van a Földön, beleértve Putyin orosz elnök és Biden amerikai vezető járművét is.

„Hszi Csin-ping kínai elnök tegnap Párizsban bejelentette, hogy tíz európai uniós ország, köztük Magyarország állampolgárai számára újabb egy évvel, 2025 végéig meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét.” – írja a posztjában Szijjártó Péter a magyar külügyminiszter a Facebook oldalán. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Szijjártó hangsúlyozta, nagy értékelik ezt a döntést, mivel ez többek között a gazdaság fellendítéséhez is hozzájárul, akárcsak az oktatási kapcsolatok fejlesztéséhez. „Nagyra értékeljük ezt a döntést, hiszen ez hozzájárul a gazdasági, kereskedelmi, turisztikai és oktatási kapcsolataink további fejlesztéséhez.”

Ezzel együtt egyre több magyar vállalat dönt úgy, hogy szerencsét próbál a hatalmas potenciállal bíró kínai piacon. „Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink.”

Sőt, a 15 napos határidő helyett már 48 órán belül elbírálnak minden üzleti célú magyarországi beutazás céljából benyújtott kínai vízumkérelmet. „Számunkra ez a döntés komoly könnyebbséget jelent. A kölcsönös tiszteleten alapuló, jó együttműködés jegyében a mai naptól a Kínában működő magyar konzuli szolgálat az európai vízumkódexben rögzített 15 napos határidő helyett, 48 órán belül elbírál minden üzleti célú magyarországi beutazás céljából benyújtott kínai vízumkérelmet.”

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.