Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), valamint Hszi Csin-ping kínai államfő és felesége az Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumának gálavacsorájára előtt Pekingben 2019. április 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Fokozott biztonsági intézkedések lesznek megfigyelhetők a fővárosban Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása kapcsán. A világ egyik legbefolyásosabb politikusa négyszáz fős küldöttséggel érkezik, akik a teljesen kiürített Hilton szállodában szállnak majd meg.

A magyar hatóságok minden lehetséges forgatókönyvre felkészültek a vendég és kíséretének zavartalan mozgása érdekében. A Budai Várban már javában zajlanak az előkészületek, több ezer rendőr, tűzszerész és mesterlövész biztosítja a kínai elnök és küldöttségének biztonságát. A konvoj útvonalát teljes mértékben lezárják, és a tárgyalások helyszíneit is különös gondossággal őrzik.

A kínai fél saját testőrséget és kiszolgáló személyzetet is hoz magával, tekintettel arra, hogy Hszi Csin-ping a világ egyik legfenyegetettebb és leginkább őrzött politikusai közé tartozik, írja a Blikk.

A kínai elnök érkezésekor részlegesen lezárhatják az érintett légteret is, mivel a küldöttség legalább három óriás géppel érkezik Szerbiából. Programja keretében a kínai államfő tárgyalást folytat a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről, majd Orbán Viktor miniszterelnök díszvacsorával  fogadja őt, ahol a menü olyan hagyományos magyar ételekből áll majd, mint a tavaszi töltött káposzta, a kakasleves, a borjúsült és gundel palacsinta.

A vacsorához kiváló magyar borokat is felszolgálnak. A kínai elnök látogatása alatt Budapest utcáit kínai zászlókkal díszítik fel, a városban pedig a megszokottnál nagyobb forgalmi dugókra lehet számítani a biztonsági intézkedések és az útlezárások miatt

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.