Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,99 Ft
Euró
388,38 Ft
Font
456,51 Ft
Bitcoin
67,623 $

Porcelán és hímzésbemutatón vett részt a kínai elnök felesége

Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnökének felesége és Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök felesége közös program keretében látogatott el a Budavári palota Szent István-termébe.

...svg content...Fotó: Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége (b2) Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök feleségének (b) kíséretében megtekinti a Herendi Porcelánmanufaktúra termékeit a Budavári Palotában 2024. május 9-én. Jobbra Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A programot Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, aki a Herendi Porcelán történetéről és a kiállított porcelánműtárgyakról tartott tájékoztatót. Ezt követően Tartó László, egy neves porcelánfestő művész mutatta be a porcelánfestési technikákat.

A kulturális bemutatók sorát Bács Balla Gyöngyi hímzőművész hímzésbemutatója folytatta, amelyet a Hagyományok Háza szervezett. A bemutató során a résztvevők megismerkedhettek a magyar hímzés hagyományos technikáival és motívumaival. Soron kívül A nemzetközi mezőnybe is aranyéremmel tért vissza Milák Kristóf

A program zárásaként Fodor Gergely kormánybiztos vezetésével Peng Li-jüan és Nagy Zsuzsanna megtekintették a Szent István-termet.

A kínai államfő és felesége állami látogatáson vesz részt Magyarországon, amely a két ország diplomáciai kapcsolatainak 75. évfordulójával esik egybe. A látogatás során Hszi Csin-pinget és Peng Li-jüant katonai tiszteletadással fogadták a budai Vár Oroszlános udvarában, ahol jelen volt Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és további magas rangú vendégek is.

Verőcei halálos hajóbaleset: hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson

A verőcei hajóbaleset túlélője elárulta, hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, lassítson, nem tette meg, ami végül hét ember életébe került.

Rengetegen panaszkodnak a Waze hibájára, de van valami, ami segíthet

A Waze nevű navigációs mobiltelefonos alkalmazás sok autós számára jelent nagy segítséget, főleg akkor, ha ismeretlen helyre tartanak. Mostanában azonban sok probléma van az applikációval.