Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,68 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
457,09 Ft
Bitcoin
68,408 $

Fontos információk jelentek meg Kína elnökének budapesti látogatása kapcsán

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén is fokozott ellenőrzésre kell számíatani a kínai elnök érkezése miatt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök (j) Pekingben 2023. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Kína elnöke rövidesen Budapestre látogat, amit hatalmas biztonsági intézkedések előznek meg. Már azt is tudni, hogy milyen különleges autót fog használni a kínai elnök a budapesti látogatása során.

Miután a világ egyik legvédettebb vezetőjéről van szó, ezek az intézkedések teljesen normálisak, és a TEK is nagy erőkkel készül az eseményre. A police.hu azt írja, fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér illetékességi területén egy külföldi delegáció magyarországi tartózkodása idejére. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

A korlátozások célja a delegáció akadálytalan közlekedésének és biztonságának szavatolása, ezért szükséges a jelzett területre belépők fokozott ellenőrzése, a belépés és benntartózkodás lehetőségének korlátozása, illetve szükség esetén az ott tartózkodók távozásra kötelezése – tudhattuk meg a delegáció érkezése előtt.

Szerdán reggel 6 órától egészen legkésőbb péntek 10 óráig megtiltják a járművel történő megállást és a gyalogost közlekedést bizonyos útszakaszokon. Ezek közé tartozik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út is, illetve az utak melletti földterületek és annak környéke.

További az is kiderült, hogy szerdán 15 órától 22 óráig, illetve a pénteki napon 13 óra 30 perctől 19 óráig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A terminálján az induló szint járdáit lezárják, és megtiltják a látogatók belépését a kilátóteraszra és az AEROPARK területére.

Liner/MTI