Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Ekkortól lép életbe a jelszómegosztás-korlátozás a Disney-nél

Az időzítés minden bizonnyal nem véletlen, ugyanis a vállalat több nagy sikerű film folytatásának premierjére készül.

...svg content...Fotó: Unsplash
Kult

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírek szerint a Netflix után a Disney is beszünteti a jelszómegosztást, az ezzel kapcsolatos bejelentést nemrégiben tették meg. Ugyanis a cég legfőbb célja, hogy növeljék a platform nyereségességét és az előfizetők számát, ehhez pedig szükség volt erre a lépésre.

Az időzítés minden bizonnyal nem véletlen, hiszen a vállalat több nagy sikerű film folytatásának premierjére készül. Ezek közé sorolható például a Moana 2, az Agymanók 2, a Majmok bolygója, valamint a Deadpool & Rozsomák – írja a 444 a BBC-re hivatkozva. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A Disney+ január és március között több mint 6 millió új előfizetőt szerzett világszerte, így jelenleg az előfizetők száma meghaladja a 117 milliót. Ennek ellenére részvényeik árfolyama több mint 8%-ot zuhant – jegyzik meg.

A tervezett jelszómegosztási korlátozások (amely által a különböző háztartásokban nem lesz lehetőség használni ugyanazt a felhasználói fiókot) néhány országban már a nyár folyamán életbe lépnek, de szeptembertől világszerte bevezetésre kerülnek.

Korábban azt is megírtuk, hogy a Warner Bros. Discovery (WBD), a Max anyavállalata 2024 végén tervezi bevezetni a korlátozásokat, s bár a szigorítás részleteiről egyelőre keveset tudni, a fizetős megosztás irányába való elmozdulás jövőre szélesebb körben elterjedhet.