Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Nagy változás jön az HBO-nál, a magyar előfizetőket is érinti

A szolgáltatók figyelni kezdtek a jelszómegosztásra, és úgy tűnik, ez alól már az HBO MAX streamingplatformja sem lesz kivétel.

Fotó: Unsplash
Kult

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Warner Bros. Discovery (WBD), a Max anyavállalata 2024 végén tervezi bevezetni a korlátozásokat, s bár a szigorítás részleteiről egyelőre keveset tudni, a fizetős megosztás irányába való elmozdulás jövőre szélesebb körben elterjedhet – írta meg az itbusiness.hu a wired.com cikkére hivatkozva.

A Max (korábban HBO Max, Magyarországon még HBO Max), a legújabb streamingszolgáltató, amely jelszómegosztási korlátozásokkal próbálja felturbózni streamingbevételeit. Mint ismert, a Netflix tavaly döntött úgy, hogy szigorításba kezd azon felhasználóknál, akik háztartáson kívül élőkkel osztották meg jelszavaikat. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A Disney nemrégiben tájékoztatta a Disney+ és a Hulu előfizetőit arról, hogy a feltételezett fiókmegosztókat fizető előfizetőkké kívánják átalakítani. Mint azt már megírtuk, a Disney+ január 25-én módosította az előfizetői szerződéseket, s mivel a Hulu és az ESPN+ is a Disney+-hoz tartozik, ezen előfizetésekre is vonatkozik a jelszómegosztás tiltása. Hozzátették:

A Hulu esetében március 14-től, azaz a mai naptól él az intézkedés. A cikkben megjegyzik, ezen lépések a streamingvállalatok felhasználóbázis-bővítési és piacfehérítési erőfeszítései nyomán történnek, miközben a streamingpiac egyre zsúfoltabbá válik. Ez arra kényszeríti a felhasználókat, hogy a pénztárcájuk lehetőségeihez mérten döntést hozzanak, mely platform fér még bele a büdzsébe.

A Netflix esetében a jelszószabályozás után megemelkedett mind az előfizetők száma, mind pedig a bevétel. A Disney+ eközben egyre több előfizetőt szerez, de küzd a profitábilis elérésével. Ugyanakkor tény az is, hogy a jelszómegosztás visszaszorítása épp egy olyan időszakban történik, amikor a kalózkodás egyre nagyobb méreteket ölt, ami a WBD kínálatát is erősen érinti.