Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Acer: 160 GB-nyi adatot, köztük bizalmas fájlokat loptak el a hackerek

TÉMÁK:
#hacker #Lopás
Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ám az eddigi vizsgálatok eredményei azt igazolják, hogy a biztonsági incidens nem érintett ügyféladatokat.

A legnagyobb tajvani számítógépgyártó, az Acer megerősítette, hogy nemrégiben adatvédelmi incidens történt, ugyanis a hackerek feltörtek egy szerviztechnikusok által használt szervert, ahonnan nagy mennyiségű magánadatot loptak el.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Ám a cég szerint az eddigi vizsgálatok eredményei azt igazolják, hogy a biztonsági incidens nem érintett ügyféladatokat, s mindez azután derült ki, hogy valaki egy ismert hackerfórumon azt állította, február közepén 160 gigabájt adatot lopott el az Acertől – írta a Bleeping Computer.

A hacker kiemelte, hogy a fájlok között számos fontos adat van, például műszaki kézikönyvek, szoftveres eszközök, háttérinfrastruktúra-adatok, laptopok, tabletek és okostelefonok termékadatai, ROM- és ISO-fájlok, valamint digitális termékkulcsok.

Mindezt azzal bizonyította, hogy több képernyőmentést is megosztott, amelyeken bizalmas információk szerepeltek, később pedig licitre bocsátotta az adatokat, amelyekért cserébe csak a nehezen visszakövethető, Monero (XMR) nevű kriptovalutával fizethet majd a „nyertes” ajánlattevő.

A hvg.hu szerint az Acernél számos ehhez hasonló incidens történt az elmúlt években, 2021-ben több alkalommal is, az egyik esetben például 50 millió dollárt követeltek a támadók, hogy a cég fel tudja oldani a zárolt, bizalmas pénzügyi dokumentumait.