Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,122 $

Az FBI megkongatta a vészharangot a kínai hackerek jelentette fenyegetés kapcsán

Fotó: Unsplash/Clint Patterson
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy magas rangú FBI-tisztviselő csütörtökön figyelmeztette az Egyesült Államok államtitkárait, hogy a kínai hackerek „egyre nagyobb fenyegetést” jelentenek.

A CNN jelentése szerint egy magas rangú FBI-tisztviselő csütörtökön arra figyelmeztette az amerikai államtitkárokat, hogy a kínai hackerek „egyre nagyobb fenyegetést” jelentenek, kiemelve, hogy a 2022-es félidős választások előtti tevékenységük alapján „a következő évben még jelentősebb kínai kibertevékenységet láthatunk az Önök államai ellen”.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Cynthia Kaiser, az FBI kiberosztályának igazgatóhelyettese a washingtoni államtitkárok országos szövetségének konferenciáján kiemelte, „a kínai állam által támogatott hackerek részei annak a tengernyi dolognak, ami miatt aggódnunk kell”.

Mint ismert, a kínai hackerek a 2022-es félidős választások előtti hetekben kínai hackerek az amerikai politikai pártok informatikai rendszereit pásztázták, hogy felderítsék a további hackertámadások lehetőségét, ami arra késztette az FBI-t, hogy mindkét pártot tájékoztassa az egyre növekvő fenyegetésről.

Az ugyan nem derült ki, hogy történt-e bármilyen kompromittáló cselekmény tevékenységükből, ám az feltételezhető, hogy „rutinszerű kémkedést” folytattak, amit az állami szereplők az FBI szerint gyakorta végeznek a választások előtt.

Miután az elmúlt hetekben nagy port kavart kémballonos incidens növelte a feszültséget a két ország között, az FBI is kiemelt figyelmet fordít a kiberkémkedéssel kapcsolatos aggályokra. Eközben e figyelmeztetésre reagált a kínai nagykövetség is, mely közleményében állította, „nem bátorítják és nem is támogatják” a kibertámadásokat, azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy „saját hackerkampányokat folytat”.