Clouds
21 Budapest
Dollár
344,39 Ft
Euró
370,61 Ft
Font
431,39 Ft
Bitcoin
26,860 $

A GTA 6 problémákba ütközhet az egyik platformon

A kép illusztráció.
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a GTA 6 megjelenésére még nagyon sokat kell várnunk, ha ez végre megtörténik, meglehet, az egyik platformon több problémába ütközhet a cím, mint a többin.

Pár évente érkezik egy-egy olyan videójáték, mely annyira figyelemre méltó és magával ragadó, hogy a folytatás a legtöbbet emlegetett projekt az egész játékos közösségben. A közelmúltban erre a legerősebb példák a God of War Ragnarök és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ám van egy játék, mely a várakozás és a hype tekintetében még ezeket is felülmúlja: a GTA 6.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A Rockstar megdöbbentően sikeres Grand Theft Auto 5 folytatása óriási hype-ot generált, és nem úgy tűnik, mintha ez alábbhagyna, annak ellenére, hogy a GTA 6 megjelenéséről még 10 év után sem tudunk semmit. Ahogy telik az idő, a technológia is fejlődik, így a 10 éve fejlesztés alatt álló játék előtt is vannak megoldásra váró problémák.

Nevezetesen, egyre nagyobb problémát jelent az iparágban, hogy sok AAA-cím nagyon sokat késik, vagy ha időben jelenik meg, azt olyan állapotban teszi, ami aligha nevezhető optimalizáltnak. E negatív trendnek javarészt a PC-sek itták meg a levét, pedig a jelenlegi újítások nyomán abszolút elvárható lenne, hogy ne legyenek problémák PC-n egy AAA-cím debütálásakor.

Az a fránya PC

Tekintettel erre az előzményre és a GTA amúgy is rázós PC-s megjelenési történetére, a PC-s játékosok számára a GTA 6 megjelenése nagy valószínűséggel nem lesz zökkenőmentes. Míg a konzolos kiadványok a hardveres korlátozások figyelembevételével készülnek, addig a PC-s kiadásoknak a hardverek széles skálájával kell megküzdeniük – ez pedig máris egy komoly probléma a GTA 6 számára.

Az egyik legfrissebb példa erre a problémára a Star Wars Jedi: Survivor, a Star Wars Jedi: Fallen Order várva várt folytatása. Annak ellenére, hogy a Jedi: Survivor a megjelenéskor zökkenőmentes konzolos teljesítményt nyújtott, PC-n képkockasebesség- és általános teljesítményproblémák léptek fel. Fontos azonban megjegyezni, hogy a debütálás semmiképpen nem nevezhető katasztrofálisnak, de a Star Wars Jedi: Survivor nagyon is pontosan jelezheti a GTA 6 jövőbeli problémáit.

Ha egy olyan játék, mint a Star Wars Jedi: Survivor ennyi problémába ütközött PC-n, miután a késleltetés célja a komolyabb optimalizálás volt, sejteni lehet, hogy a Grand Theft Auto 6 PC-s kiadása hogyan fog futni. A Rockstar még mindig mélységes csendben van a megjelenési dátum kapcsán, de már most borítékolható, hogy az első hivatalos megjelenési dátum nem fog megvalósulni, és késni fog a debütálás.