Ha valaha megjelenik a GTA 6, tanulnia kell elődjei hibáiból

Illusztráció
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Továbbra sem érkezett információ a fejlesztőktől a játék kapcsán, de azt már most tudjuk, hogy lesz mit javítani a GTA 5-höz képest.

Ha valaha megjelenik, a Grand Theft Auto 6-nak össze kell kapnia magát, mivel bár a GTA 5 még 10 évvel a megjelenése után is nagy siker, és az eladási listák élén áll, a franchise-nak számos olyan hibája van, melyeket mindenképpen meg kell oldani a folytatásban.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

A GTA 6 iránti megdöbbentő magasságokba emelkedett hype nem az új címnek, sokkal inkább a franchise elmúlt évtizedben elért folyamatos sikereiből ered, tekintettel a tényre, hogy a tavalyi szivárogtatásból kiderült infómorzsákon kívül még mindig semmit sem tudunk róla.

A Rockstar hivatalosan nem mutatta be, nem jelezte, hogy mikor jelenik meg, és azt sem tudjuk, hogy valójában a fejlesztés mely szakaszában jár a több mint 10 éve fejlesztés alatt álló cím. Természetesen ahány nap, annyi rajongói találgatás jelenik meg az interneten, ilyen például az a pletyka, miszerint a GTA 6 visszatér Vice Citybe.

Ha pedig a Rockstar tartja a rá jellemző minőséget a folytatásban is, úgy könnyen meglehet, hogy a GTA 6 felülmúlja majd a GTA 5-öt, ám ez nem lesz egyszerű feladat. Azért sem, mert számos olyan probléma merült fel az előző játékban is, melyet muszáj lesz megoldani, vagy kijavítani.

A GTA 5 nyitott világa sokakat elvarázsol, hiszen lehetőséget ad a gamerek számára, hogy szinte bármit megtehessenek: pillanatok alatt kilőhetnek szinte bármit, vagy akár repülőre is pattanhatnak. Csakhogy mivel a játékban több játék is megjelenik, egy valódi rémálom lehet a mechanikák széles skálájának megtervezése és fejlesztése, így az irányítás végül is nehézkes lett.

A lövések gyakran pontatlanok, az autók igen nehezen kezelhetők, és bár minden működőképes, azt már nem mondhatjuk el, hogy minden zökkenőmentes a játékban. Természetesen senki sem várja el, hogy PUBG-szintű precizitással lehessen lőni a játékban, ahogy a Microsoft Flight Simulator kiterjedt repülőgép-irányítása sem elvárható, mindenesetre: érdemes lenne a korábbiaknál több figyelmet fordítani a játékmechanikára, főleg úgy, hogy 10 éve készül a valamikor megjelenő cím.