Dollár
397,91 Ft
Euró
404,13 Ft
Font
477,72 Ft
Bitcoin
23,401 $

270-re nőtt a mianmari tüntetésekben meggyilkolt áldozatok száma

Mandalaj, 2021. március 22. A mianmari katonai hatalomátvétel miatt tiltakozók a rohamrendőrökkel vívott összecsapás közben Mandalajban 2021. március 22-én. A mianmari hadsereg február első napján, az új parlament megalakulása előtt pár órával vette át a hatalmat, és letartóztatta az országot vezető politikusokat, köztük a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjít és Vin Mjin államfőt. MTI/EPA
not image

Kulcsár Péter

2021. március 27. - 09:23

Újabb nyolc embert lőttek halálra a puccsot végrehajtó milícia katonái Mianmarban, ezáltal már 270-re emelkedett a demonstrációkban elhunyt tüntetők száma.

Folytatódott a biztonsági erők brutális razziája, melyet a kormányellenes tüntetőkkel szemben kezdeményezetek, akik február 1-je óta törhetetlenül kiállnak a demokratikusan megválasztott elnök mellett.

Soron kívül Nem lesz egységes bezárás, de a benzinkutasok nem teljesen elégedettek

A The Irrawady hírportál értesülései szerint a legutóbbi rajtaütés során ismét éles lőfegyverrel nyitottak tüzet a rendőrök és a katonák a békésen tüntető tömegre, ezúttal Taunggji városában.

Az incidens során több tucatnyian megsérültek, és legalább nyolcan elhunytak, miközben a junta tagjai autókat gyújtogattak fel, valamint Molotov-koktélokat dobáltak be a házak és lakások ablakain.

Az esetről készült videón az látszik, amint az egyik fiatal, félholtra vert férfit a katonák éppen elhúzzák az útból, míg egy másik, női tüntetőt sorozatosan ütlegelnek és arra kényszerítik, jöjjön ki a lakásából.

Szagaing régió Khin-U kerületében szintén véres leszámolások történtek, csütörtök éjszaka három sebesült demonstráló közül legalább ketten életüket vesztették a razziák során.

Mianmar legnagyobb városában, Rangunban szintúgy brutális kegyetlenséggél próbálták meg eloszlatni a leváltott elnökkel szimpatizáló tömegeket, az incidensben többen életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.