Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

270-re nőtt a mianmari tüntetésekben meggyilkolt áldozatok száma

Újabb nyolc embert lőttek halálra a puccsot végrehajtó milícia katonái Mianmarban, ezáltal már 270-re emelkedett a demonstrációkban elhunyt tüntetők száma.

Mandalaj, 2021. március 22. A mianmari katonai hatalomátvétel miatt tiltakozók a rohamrendőrökkel vívott összecsapás közben Mandalajban 2021. március 22-én. A mianmari hadsereg február első napján, az új parlament megalakulása előtt pár órával vette át a hatalmat, és letartóztatta az országot vezető politikusokat, köztük a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjít és Vin Mjin államfőt. MTI/EPA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Folytatódott a biztonsági erők brutális razziája, melyet a kormányellenes tüntetőkkel szemben kezdeményezetek, akik február 1-je óta törhetetlenül kiállnak a demokratikusan megválasztott elnök mellett.

A The Irrawady hírportál értesülései szerint a legutóbbi rajtaütés során ismét éles lőfegyverrel nyitottak tüzet a rendőrök és a katonák a békésen tüntető tömegre, ezúttal Taunggji városában. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Az incidens során több tucatnyian megsérültek, és legalább nyolcan elhunytak, miközben a junta tagjai autókat gyújtogattak fel, valamint Molotov-koktélokat dobáltak be a házak és lakások ablakain.

Az esetről készült videón az látszik, amint az egyik fiatal, félholtra vert férfit a katonák éppen elhúzzák az útból, míg egy másik, női tüntetőt sorozatosan ütlegelnek és arra kényszerítik, jöjjön ki a lakásából.

Szagaing régió Khin-U kerületében szintén véres leszámolások történtek, csütörtök éjszaka három sebesült demonstráló közül legalább ketten életüket vesztették a razziák során.

Mianmar legnagyobb városában, Rangunban szintúgy brutális kegyetlenséggél próbálták meg eloszlatni a leváltott elnökkel szimpatizáló tömegeket, az incidensben többen életveszélyes sérüléseket szenvedtek.