Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,05 Ft
Euró
381,15 Ft
Font
444,65 Ft
Bitcoin
43,352 $

További Hírek

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke felszólította az ukrán hadsereget, hogy buktassák meg az ország vezetőjét, Volodimir Zelenszkijt.

Lövöldözés hallatszott több katonai táborból Burkina Fasóban vasárnap kora reggel, de a kormány tagadta, hogy a hadsereg átvette volna a hatalmat.

Az ártatlan civilek a mianmari és helyi milíciacsoportok közötti harcok elől menekültek.

Habár tavasz óta nem sok figyelmet kap a sajtótól, továbbra sem ért véget a mianmariak küzdelme a hatalmat önkényesen átvevő hadsereggel.

Nem éppen pozitív visszhangja volt a friss hatalommegosztási megállapodásnak, amely a szudáni puccs mentén kialakult válságot hivatott csillapítani.

A puccs elkövetésének idejében úgy tűnt, hogy egy újabb ország eshet el a politikai instabilitás akadályában és zuhanhat szakadékba.

Újabb ország látszik elesni a belső politikai konfliktusok hatására, most a nép próbálja érvényesíteni a saját hangját.

A mianmari junta vezetője megerősítette, hogy több ezer embert elengednek, akik a puccsellenes tüntetésben részt vettek.

Omar Al-Basír 2019-es megbuktatása óta most van a legmélyebb politikai válságban a civilekből és katonákból álló átmeneti kormány.

A Nyugat-Afrikai Államok Gazdasági Közösségének (ECOWAS) képviselői ellátogattak Guineába, hogy a saját szemükkel győződjenek meg az ott kialakult helyzetről.