Metropol: Jakab Péter puccsra készül

Fotó: MTI/Kovács Attila
not image

Borbély Fanni

2022. június 23. - 16:43

A Magyar Nemzet értesülései szerint Jakab Péter már nagyban készülhet a visszatérésre.

A Magyar Nemzet a Metropol jobbikos forrásainak értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek, hogy Jakab Péter visszakerülhessen az élre a Jobbikban. Források szerint pedig Jakab a jobbikos szexbotrány gyanúsítottja, Földi István segítségével próbálhatja meg visszaszerezni a hatalmat a pártban.

Azt írják, Jakab Péter még mindig ragaszkodik a frakcióvezetői székhez, mert az átmeneti időszakban parlamenti erőforrásokat kíván használni arra a célra, hogy visszaszerezze hatalmát a pártban. A Metropol értesülései szerint a napokban már a parlamenti stábokat is kampánystábokká alakították át.

A Metropol szerint a puccsot “megpróbálják álcázni” oly módon, hogy látszólag egyáltalán nem foglalkoznak a politikával: Molnár Enikő, a korábbi kabinetfőnök nemrég kiposztolt egy kifejezetten vidám hangulatú bejegyzést, melyben nyári szabadságának kezdetét ünnepelte – a Metropol szerint ez azonban csak a látszat, ugyanis Jakab és Molnár folyamatosan járja az országot, hogy előkészítsék a politikai puccsot.

A Metropol jobbikos forrásai dokumentumokkal és belső levelezéssel is alátámasztották a puccs tervének valódiságát, s azt írják, hogy a július 2-i elnökjelölő kongresszusra bejelentkezett a jobbikos szexbotrány főszereplője és gyanúsítottja, Földi István is, akinek politikai szempontból igen jelentős szerepe van a történetben.

Földi mellett azonban Jakab már Bíró Lászlóval is szövetkezhetett, a Metropol pedig emlékeztetett, akkor került a középpontba, amikor a NAV vizsgálódott vele kapcsolatban, ráadásul Hadházy Ákos is feljelentette. Bíró ugyan látszólag visszavonult, ám még mindig igen jelentős tényező a Jobbikban. Csütörtökön délben pedig Földi közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, melyben azt írta:

“Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell, hogy vezessük a néppárti Jobbikot. Közösen.”