Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Két újabb áldozata van a mianmari hadsereg rajtaütésének

Folytatódott a katonai puccsot végrehajtó junta ámokfutása, a rajtaütések és a lakosság vegzálása során újabb két ártatlan embert gyilkoltak meg.

Rangun, 2021. március 17. A mianmari puccsellenes tüntetők egy általuk emelt útakadálynál Rangunban 2021. március 17-én. A február 1-jei puccs óta országszerte zajló tüntetéseken már legalább száz ember életét vesztette a tiltakozók és a rendvédelmi erők összecsapásaiban. MTI/EPA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A demokratikus úton megválasztott elnök mellett kiálló, február eleje óta tartó demonstrációkat szó szerint vérbe fojtotta a hadsereg, a tüntetések apropóján már 262 embert végeztek ki.

Szerda éjjel a rendőrök és a katonák tüzet nyitottak Mandalaj egyik legnépesebb körzetében, melynek során szíven lőttek egy 16 éves tinédzser fiút, aki a helyszínen életét vesztette, miközben hárman súlyosan megsérültek. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A The Irrawaddy hírportál megkeresésére az egyik mandalaji segélyszervezet szóvivője elmondta, nem tudták felkeresni és nyugalomba helyezni a lelőtt kamasz holttestét, mivel a rendőrök és a hadsereg továbbra is ostrom alatt tartja a környéket, többszöri alkalommal még a kórházakat is megsorozták éles lőszerrel.

Március 21. óta folyamatos razziákat tartanak a rendőrök a hadsereg részvételével, a rajtaütések alkalmával legtöbbször a járókelőket és a tüntetésektől kívülállókat mindenféle felszólítás nélkül egyaránt megölik.

Az elmúlt néhány napban életét vesztette két tinédzser, valamint egy 6 éves kislány is, aki nem tett mást, mint éppen édesapja ölében üldögélt, amikor hasba lőtték a katonák.

Mindeközben Mandalajban egy 23 éves férfit is lelőttek, aki éppen az egyik kormányellenes demonstráción vett részt, melyet a város nyugati részében tartottak az egyik nagyobb köztéren.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.