Dollár
381,83 Ft
Euró
394,59 Ft
Font
466,00 Ft
Bitcoin
24,443 $

Két újabb áldozata van a mianmari hadsereg rajtaütésének

Rangun, 2021. március 17. A mianmari puccsellenes tüntetők egy általuk emelt útakadálynál Rangunban 2021. március 17-én. A február 1-jei puccs óta országszerte zajló tüntetéseken már legalább száz ember életét vesztette a tiltakozók és a rendvédelmi erők összecsapásaiban. MTI/EPA
not image

Kulcsár Péter

2021. március 26. - 13:42

Folytatódott a katonai puccsot végrehajtó junta ámokfutása, a rajtaütések és a lakosság vegzálása során újabb két ártatlan embert gyilkoltak meg.

A demokratikus úton megválasztott elnök mellett kiálló, február eleje óta tartó demonstrációkat szó szerint vérbe fojtotta a hadsereg, a tüntetések apropóján már 262 embert végeztek ki.

Soron kívül Interjú: Lovas Annabella, aki tud nagyon morcos is lenni

Szerda éjjel a rendőrök és a katonák tüzet nyitottak Mandalaj egyik legnépesebb körzetében, melynek során szíven lőttek egy 16 éves tinédzser fiút, aki a helyszínen életét vesztette, miközben hárman súlyosan megsérültek.

A The Irrawaddy hírportál megkeresésére az egyik mandalaji segélyszervezet szóvivője elmondta, nem tudták felkeresni és nyugalomba helyezni a lelőtt kamasz holttestét, mivel a rendőrök és a hadsereg továbbra is ostrom alatt tartja a környéket, többszöri alkalommal még a kórházakat is megsorozták éles lőszerrel.

Március 21. óta folyamatos razziákat tartanak a rendőrök a hadsereg részvételével, a rajtaütések alkalmával legtöbbször a járókelőket és a tüntetésektől kívülállókat mindenféle felszólítás nélkül egyaránt megölik.

Az elmúlt néhány napban életét vesztette két tinédzser, valamint egy 6 éves kislány is, aki nem tett mást, mint éppen édesapja ölében üldögélt, amikor hasba lőtték a katonák.

Mindeközben Mandalajban egy 23 éves férfit is lelőttek, aki éppen az egyik kormányellenes demonstráción vett részt, melyet a város nyugati részében tartottak az egyik nagyobb köztéren.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.