Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,86 Ft
Euró
392,06 Ft
Font
458,42 Ft
Bitcoin
62,498 $

2030-ra minden ember a virtuális valóságban élheti mindennapjait

Egy neves szakértő állítása szerint a következő évtized kezdetén az emberek nagy része valamilyen módon a metaverzumban találhatja magát.

Unsplash
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha be szeretnénk utazni a világot, és csodás dolgokat akarunk látni mindössze egyetlen kattintással vagy mozdulattal, esetleg új emberré kívánunk átalakulni, akkor van megoldás – a metaverzum, amelybe AR- és VR-szemüvegekekel egyaránt belecsöppenhetünk.

Legalábbis Mealnie Subin, a Future Today Institute tanácsadó igazgatója szerint, aki a The New York Postnak adott interjújában elmondta, véleménye szerint 2030-ra az emberek többsége szoros kapcsolatba kerülhet a metaverzummal – míg egyesek munkára fogják használni, addig mások szórakozás és egyéb tevékenységek elvégzése gyanánt alkalmazhatják majd. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Subin elképzelhetőnek tartja, hogy az elkövetkező évek során rengetegen menekülhetnek a digitális világba, amit fejen viselhető AR- és VR-eszközökkel érhetnek el, ezért nem véletlen, hogy a nagyobb techcégek, mint például a Meta és az Apple javában fejlesztik a headsetjeiket.

A Cesium nevű, háromdimenziós szoftverekkel foglalkozó startup vezérigazgatója, Patrick Cozzi a lapnak adott nyilatkozatában kiemelte,

Az AR-headsetek ugyanolyan elterjedtek lehetnek, mint manapság az okostelefonok. Korábban nem hittük volna, hogy így lesz, mégis bekövetkezett – ugyanez történhet a metaverzumban is.”

Persze ettől még rendkívül messze vagyunk, és könnyen lehet, hogy a 2030-as előrejelzés is túlságosan ambiciózus, mindenesetre ott élhet a gondolat szikrája mindannyiunk fejében, így érdemes lesz figyelemmel követnünk a közeljövő technológiai alakulásait.