Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,775 $

Leépítésekbe és játéktörlésekbe kezd a GTA 6 fejlesztője

Jelentős szervezeti változásokat jelentett be a Take-Two Interactive, melynek az elbocsátások és több játékprojekt törlése is részét képezi.

...svg content...Fotó: Rockstar Games
PC

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Take-Two Interactive hivatalosan is bejelentette új költségcsökkentési programját, amelynek célja a hatékonyság növelése a vállalat működésében. A terv, amelyet a vállalat igazgatótanácsa 2024. április 16-án hagyott jóvá, a munkaerő stratégiai csökkentését és egyes játékfejlesztési projektek leállítását foglalja magában.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott nyomtatvány szerint ezek az intézkedések a vállalat pénzügyi árréseinek javítását célozzák, miközben lehetővé teszik a jövőbeli növekedésbe való befektetést is. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A dokumentum részletezte, hogy a létszámcsökkentés a teljes személyzet mintegy 5%-át, azaz körülbelül 600 alkalmazottat érintene, a folyamat pedig várhatóan 2024. december végére fejeződik be.

Az elbocsátások mellett a Take-Two azt is jelezte, hogy több, nem közölt játékprojektet is leállít. Bár a konkrét címeket nem hozták nyilvánosságra, a játékok törlésének mintája egyre gyakoribbá vált az iparágban a különböző vállalatok átszervezési törekvései közepette.

A leépítések ellenére a Take-Two pénzügyi kilátásai továbbra is erősnek tűnnek, különösen a GTA 6 várható megjelenése miatt, amely minden előrejelzés szerint jelentős bevételt fog generálni. A jelenlegi átszervezés azonban rávilágít a játékipar változékony természetére, ahol még a legsikeresebb vállalatoknak is folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó piaci dinamikához és a belső pénzügyi célokhoz.