Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Felülvizsgáltatja zaklatással és diszkriminációval kapcsolatos irányelveit a Microsoft

Fotó: Bill Gates amerikai milliárdos, a Microsoft társaság társalapítója a Globális Befektetési Csúcstalálkozón a londoni Tudomány Múzeumában 2021. október 19-én. Az egynapos tanácskozásra mintegy kétszáz vállalatvezetõt és befektetõt várnak. MTI/EPA/Bloomberg pool/Hollie Adams
PC

Czinder Tímea

Szerkesztő

A jelentés eredményét pedig nyilvánosságra hozzák.

A Microsoft igazgatótanácsa harmadik felet bízott meg szexuális zaklatással és diszkriminációval kapcsolatos politikájának felülvizsgálatával, miután évek óta érkeznek panaszok jogsértésekről. A feladatot az Arent Fox ügyvédi iroda végzi, a jelentés pedig a nyilvánosság számára is olvasható lesz.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

A felülvizsgálat a Bill Gates ellen irányuló korábbi vizsgálat értékelésére is kiterjed, de a GeekWire értesülései szerint nem fogja újra kivizsgálni a társalapító viszonyát a cég alkalmazottaival. Gates 2020 márciusában lépett ki a Microsoft bizottságából, mielőtt a cég befejezte volna a vizsgálatot.

A testület utánajár a cég belső e-mail láncában felmerült panaszoknak is, amelyekben az alkalmazottak szexista megjegyzésekről, szexuális zaklatásról és megalázó viselkedésről számoltak bel, a Microsoft azonban sok esetben nem tett semmit.

A vállalat egy öt éven át húzódó perben is érintett volt, amelyet Katie Moussouris volt Microsoft-alkalmazott indított azt állítva, a cég igazságtalanul bánik a női alkalmazottakkal a nemük miatt. Moussouris 2020-ban ejtette az ügyet, de továbbra is méltányos fizetésért küzd a teljes technológiai ágazatban – számolt be a The Verge.

A Microsoft közlése szerint a felülvizsgálat elemzi a vállalat munkahelyi zaklatással és diszkriminációval kapcsolatos politikájának hatékonyságát, értékelni fogja az elkövetők felelősségre vonása érdekében tett lépéseket, valamint összegzi a kivizsgált szexuális zaklatási eseteket és azok megoldásait.