Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Zelenszkij Musknak: Jöjjön el Ukrajnába, mielőtt béketervekről beszél

Herszon, 2022. november 14. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) nyilatkozik az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 14-én. A város nyolc hónapos megszállása november 11-én ért véget, amikor az orosz fegyveres erõk befejezték egységeik visszavonását Herszon városából és átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Európa
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Miután Elon Musk Twitteren arról írt, hogy a békemegállapodás részeként Ukrajnának területeket kellene átadnia Oroszországnak, Volodimir Zelenszkij elnök visszaszúrt a világ leggazdagabb emberének.

Előzmény:

 

Volodimir Zelenszkij meghívta Elon Muskot Ukrajnába, hogy saját szemével lássa az ottani károkat és megértse a helyzetet, miután a multimilliárdos béketervet osztott meg pár hónapja Twitteren, melyben sokak felháborodására az is szerepelt, hogy Ukrajnának területeket kellene feladnia Oroszország javára.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Zelenszkij kiszólásait a Tesla vezérigazgatója irányába a Sky így idézi: „Ha meg akarja érteni, hogy Oroszország mit művelt itt, jöjjön el Ukrajnába és nézze meg a saját szemével. Azután majd elmondhatja, hogyan fejezzük be a háborút, ki kezdte és mikor lehet vége.”

Musk korábban azzal fenyegetett, hogy visszavonja a Starlink internetszolgáltatás támogatását Ukrajnában, ami a katonák és civilek számára is hatalmas segítséget nyújt. Ezt arra hivatkozva tette, hogy a Starlink folyamatosan veszít a dolgon, végül azonban visszavonta a fenyegetést.

A The New York Times DealBook konferenciáján Zelenszkij emellett beszélt arról is, a nyugati félelmek ellenére nem hiszi, hogy Vlagyimir Putyin atomfegyverek használatához folyamodna, szerinte inkább amiatt kellene aggódnia szövetségeseinek, hogy amennyiben Ukrajnát sikeresen elfoglalja, további szomszédos országokat is megtámadhat.