Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Videó: így lángol egy krími transzformátorállomás

Fotó: A szaki tengerparton készített képen füst gomolyog 2022. augusztus 9-én, miután robbanássorozat történt egy repülõgéplõszert tároló raktárban, az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Novofjodorovka melletti repülõtéren. MTI/AP/UGC (illusztráció)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 16. - 09:07

Az eset körülményeit még vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. 

The Guardian számolt be arról, hogy több meg nem erősített jelentés és felvétel szerint robbanás történt egy krími transzformátorállomáson, amely következtében tűz ütött ki a helyszínen. 

A NEXTA-TV ukrán műsorszolgáltató meg nem erősített felvételeket tett közzé, és közölték, hogy az eset a krími Dzsankojban történt, és a RIA Novosztyi orosz hírügynökség  is beszámolt a robbanásokról, amelyek az ő információik szerint kedden reggel 6 óra körül történtek. 

Szergej Akszjonov, a Krím oroszok által kinevezett közigazgatási vezetője közölte, hogy sürgősen a Dzsankoj melletti Majszkoje faluba utazott.

„Elindultam a Dzsankoji járásbeli Majszkoje faluba. Az eset körülményeit vizsgálják. Amint lesznek információk, tájékoztatni fogom Önöket” – közölte Akszenov a Telegram-csatornáján a RIA szerint.