Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Hét góllal verte az Újpest a Diósgyőrt, már nem eshetnek ki az NB1-ből

Az Újpest látványos módon, történelmi győzelemmel biztosította be az NB1-es tagságát, amivel biztossá vált a Kisvárda kiesése.

...svg content...Fotó: Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. szeptember 4-én. Újpest-Ferencváros 0-6. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Mezőkövesd már biztosan utolsóként zárja az NB1-es szezont, és a következő szezontól ismét az NB2-ben kénytelen játszani. Miután a Kisvárda is vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, ziccerhez jutott az Újpest ahhoz, hogy ugyanazon a napon megünnepelje a bennmaradását.

Négy egymást követő vereséggel várhatták a Diósgyőri rangadót, amiben előzetesen bőven benne volt egy vendéggyőzelem. Ebből olyannyira semmi sem valósult meg, hogy történelmi vereségbe futottak bele. Soha ezelőtt nem kapott ki hét góllal a diósgyőri alakulat az Újpest ellen, így ez egy több mint fájdalmas este számukra, ráadásul nem játszott emberelőnyben a fővárosi csapat.

Az Újpest hamar megkezdte a gólgyártást, már a 6. percben megszerezték a vezetést. A 10. percben 2-0-ra módosították az állást, míg 20 perccel később büntetőből is eredményesek voltak. A légiósok sorra lőtték a gólokat, és távolról sem értek véget az események, mert még a 45. percben is láthattunk egy gólt.

4-0-val fordultak a felek, és a Diósgyőr a folytatásban is abszolúte gyenge játékot mutatott, mintha pályán sem lettek volna. Döbbenet volt mindezt látni, erre még az Újpest sem készülhetett fel, majd jött Csoboth duplája az 59. és a 61. perc között. A 72. percben Ambrose egy kipattant labdát fejelt a kapuba, ami a hetedik gólja volt az Újpestnek, és mivel már egy döntetlen is elég lett volna a bennmaradáshoz, ezzel messze túlszárnyalták a minimális céljukat.