18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Vascsővel és sodrófával vertek félholtra két férfit saját lakásukban

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. június 13. - 21:44

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat azzal a két férfival szemben, akik még 2019 decemberében életveszélyesen bántalmaztak két dunaújvárosi férfit.

Az ugyeszseg.hu szerint a két terhelt a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban, ahol összeszólalkoztak egymással.

A terheltek azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban felfegyverkezve visszatérnek, és megölik a sértetteket. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, az ajtót berúgták, a két férfit megölésükkel fenyegették, őket sodrófával, vascsővel, bántalmazták.

A cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértettek nyolc napon túl gyógyuló, többek között borda-, koponya-, áll- és járomcsonttöréssel, szemgolyókárosodással, keményburok alatti és feletti vérzéssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását, valamint a letartóztatásuk fenntartását indítványozta.