18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Saját magával akart végezni egy férfi, végül gyilkosságért ítélték el

Illusztráció/Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021. június 9. - 19:12

Tizenkét év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki közös öngyilkosság elkövetésére buzdította partnerét, ám végül saját magát nem ölte meg.

Az 55 éves zalaegerszegi férfi és élettársa 2020 januárjában – tartozásaik miatti kilátástalan élethelyzetük okán – elhatározták, hogy közösen vetnek véget életüknek akként, hogy a vádlott megöli a sértettet, majd magával is végez – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi január 4. napjának reggelén kutyasétáltatásból hazatérve megfojtotta élettársát, valamint a kutyájukkal is végzett. Öngyilkossági szándékától azonban időközben elállt, a lakást elhagyva a város utcáin bolyongott, majd késő délelőtt a rendőrkapitányságon bejelentette a sértett halálát.

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2020 júniusában hozott elsőfokú ítéletével a vádlottat – a vádnak megfelelően – emberölés bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárásban a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta a Pécsi Ítélőtáblán.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.