Több hónapig letartóztatásban maradhat Curtis gyilkossággal gyanúsított testvére

not image

Kornis Vivien

2021. június 7. - 12:23

A bűncselekmény körülményeire és a nyomozásra való tekintettel az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítását kérte a Katzenbach-ügyben.

A nyomozók a többszörösen minősített emberölés bűntettével gyanúsított három férfit, nagyszabású akció keretében, 2021. május 11-én fogták el. A megalapozott gyanú szerint a három férfi részt vett – egyikük felbujtóként, két társa végrehajtóként – a 2009-ben eltűnt, akkor 45 éves Katzenbach Imre megölésében.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a három férfi letartóztatását 2021. június 13. napjáig – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében az ugyeszseg.hu oldalon.

A nyomozást teljesítő Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi nyomozói a kényszerintézkedés elrendelése óta – más nyomozási cselekmények mellett – több tanút és a gyanúsítottakat folytatólagosan kihallgatták.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, a nyomozás állására és érdekeire tekintettel, továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedésre jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés határidejének meghosszabbításáról a nyomozási bíró várhatóan iratok alapján dönt.

A Tények tudósítása szerint az egyik feltételezett elkövető a nagy népszerűségnek örvendő rapper, Curtis testvére, aki két társával együtt verhette agyon az egykori focistát.