Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Az USA már becsomagolta a volt afgán Mi-17-es helikoptereket Ukrajnának, sorakoznak a reptéren (fotók)

Fotó: Twenty20/skyNext
not image

Hujber Dávid

2022. június 18. - 10:58

Az amerikai légierő előkészítette az Mi-17-es helikoptereket, amiket korábban az afgánok használtak, de már az USA tulajdonában vannak.

Az Egyesült Államok vezeti a listát azon országok között, akik fegyverrel támogatják Ukrajnát az ukrajnai háborúban. Még négy hónap sem telt el, de már több milliárd dollár értékű fegyvereket adtak át az ukránoknak.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Ezek között nehézfegyverek is vannak, köszönhetően Joe Biden politikájának, aki minden erejével azon van, hogy megerősítse Ukrajnát. Legutóbb egy 1 milliárd dollár értékű fegyvercsomagot hagyott jóvá, amiben számtalan fegyver szerepel.

Hamarosan hajóelhárító rakétákat is kapnak az ukránok, illetve Mi-17-es helikoptereket, melyeknek ugyancsak nagy hasznát vehetik. Az USA továbbra sem ad modern helikoptereket és vadászgépeket Ukrajnának, aminek több oka van.

Egyrészt ezek rendkívül költséges technikák, másrészt a használatukhoz hosszabb kiképzésre lenne szükség. Harmadrészt pedig Oroszország nem venné jó néven, ha ilyen gépekkel támadnák őket Ukrajnában, ami eszkalációhoz vezethetne.

Az amerikai légierő időközben arizonai Davis-Monten légibázisán már becsomagolta a volt afgán Mi-17-es helikoptereket, amik hamarosan Ukrajnában teljesítenek szolgálatot. A legendás orosz helikoptert még a Szovjetunió idején fejlesztették ki, először 1975-ben emelkedett a magasba, és hamar nagy népszerűségre tett szert.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.