Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Az USA kínai dezinformációra figyelmeztet – Kína szerint ez dezinformáció

Kifejezetten szórakoztató volt a két ország kommunikációja az ügyben.

Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Sarah Silbiger
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint a pekingi külügyminisztérium szombaton állította, hogy az amerikai külügyminisztérium jelentése, mely a kínai kormányt a dezinformációs erőfeszítések kiterjesztésével vádolja, „önmagában dezinformáció”.

A kínai minisztérium kissé komikus reakciója azután érkezett, hogy az amerikai külügyminisztérium a héten kiadott egy markáns jelentést, melyben azzal vádolta a kínai kormányt, hogy kiterjesztette az információk ellenőrzésére, valamint a propaganda és a dezinformáció terjesztésére irányuló erőfeszítéseit, melyek a „digitális tekintélyelvűséget” támogatják Kínában és világszerte. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A Global Engagement Center által csütörtökön kiadott amerikai jelentés szerint Kína évente több milliárd dollárt költ külföldi információs manipulációra, ezzel együtt pedig figyelmeztetett, Hszi Csin-ping kínai elnök „jelentősen kiterjesztette” a „globális információs környezet alakítására” irányuló erőfeszítéseit.

A jelentésben ezentúl nagy hangsúlyt kapott az Egyesült Államok által manapság hangoztatott, Kínával szembeni masszív aggodalom mint fő katonai versenytárs és kulcsfontosságú rivális, s a két ország szembenállása az eszmékért és a globális dezinformáció kapcsán folytatott harcban.

A kínai külügyminisztérium reakciójára két napot kellett várni, de annál csípősebb hangvételűre sikeredett:

„Az amerikai külügyminisztérium illetékes központja, mely a jelentést kitalálta, propagandát és beszivárgást folytat a „globális elkötelezettség” nevében: ez a dezinformáció forrása és a „percepciós hadviselés” parancsnoki központja. Bárhogyan is próbálja az USA a „dezinformáció” címkéjét más országokra aggatni, a világon egyre többen átlátnak már az USA csúnya kísérletén, hogy a „császár új ruhájába” szőtt hazugságokkal és mások befeketítésével állandósítsa felsőbbrendűségét.”

Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.