Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Az oroszok Ukrajna második legnagyobb erőművét is elfoglalták

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által riportereknek szevezett túrán készített képen orosz katona őrködik az orosz védelmi minisztérium támogatásával épülő új lakótömbnél, a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. július 13-án. Az orosz hadsereg május 20-án foglalta el teljesen Mariupolt. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. július 27. - 15:58

Oroszország azt állítja, hogy már Ukrajna második erőművel is az ő fennhatóságuk alá tartozik, átvették a kontrollt.

Az ukrajnai háború lassan fél éve tart, noha az eredetileg villámháborúnak indulhatott. Sokak szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem számolt az ukrán ellenállással, ahogyan azzal sem, hogy a Nyugat ennyire be fog állni Ukrajna mögé.

Az elhúzódó háború és a rengeteg orosz szankció csak rátett egy lapáttal, és már a Magyarországon élők is erősen érzik ennek a hatását az inflációval. Ahhoz sem kellett sok az oroszoknak, hogy erőműveket foglaljanak el, a hírek szerint Ukrajna második legnagyobb ilyen létesítménye is orosz kontroll alatt áll.

Kijev egyelőre nem erősítette meg a donyecki Vuhlehirszk erőmű elfoglalását, de az oroszok azt állítják, hogy átvették az irányítást, és ezzel egy újabb fontos stratégiai győzelmet arattak, ami az elmúlt hetek legnagyobb sikere.

Egy ideje csak nehézkesen tudtak előrelépni a frontokon az nyugati fegyverek miatt, amik egyre nagyobb gondot okoznak, hiszen folyamatosan kapnak utánpótlást az ukránok, miközben újabb és újabb nehézfegyvereket tesznek számukra elérhetővé.

A közösségi médiában olyan felvételek láttak napvilágot, amin az orosz Wagner katonai magáncég harcosai pózolnak az erőmű előtt – írja a Sky News. Az egyik Wagner-harcos még az óráját is megmutatta, amin egy július 26-i dátum látható.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.