Ukrajna a területek visszaszerzéséért küzd, ám a katonai támogatás nem elég

Fotó: Ukrán katonák lövik az orosz állásokat az amerikai hadsereg által biztosított M777-es tarackok egyikével a Donyeck-medencében 2022. június 18-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Koós Alexandra

2022. június 23. - 01:44

A tisztviselő szerint Oroszország katonai képességei tízszer erősebbek egyes területeken, mint amivel Ukrajna rendelkezik, ezért még több segítségre van szükségük.

Ivanna Klimpus-Cincadze ukrán parlamenti képviselő a Sky News-nak tett nyilatkozatában elmondta, hogy abban bízik, a kelet-ukrajnai helyzet hamarosan megváltozik, bár a jelenlegi körülmények nem igazán járulnak hozzá, hogy optimistán tekintsen előre.

Elmagyarázta, hogy Oroszország a lehető legnagyobb katonai erőforrást gyűjtötte össze Ukrajna keleti részén, amelyet folyamatos támadások érnek, ezért fokozódik a kockázat, hogy újabb ukrán területeket veszíthetnek el – számolt be a The Guardian.

„Néhány ukrán régió már az orosz megszállók karmai közé került, miközben abban reménykedünk, hogy adódik majd egy pillanat, amikor lehetőség nyílik a területeink és embereink visszaszerzésére” – mondta.

A képviselő köszönetet mondott a szövetségeseknek, amiért katonai támogatást nyújtanak az országnak, majd kiemelte, hogy további segítségére van szükségük, hiszen Oroszország katonai képességei tízszer erősebbek egyes területeken, mint amivel Ukrajna rendelkezik.