Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

11 ukrán tankot kilövő T-72-essel dicsekszik az orosz védelmi minisztérium

Makariv, 2022. március 4. Kiégett páncélozott harci jármû roncsa Makarivban 2022. március 4-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA
not image

Kolláth Benjámin

2022. szeptember 17. - 15:32

A minisztérium szerint a háború alatt a szovjet korból fennmaradt harckocsi 11 ellenséges tankot, négy kisteherautót és egy páncélozott csapatszállítót lőtt ki.

Előzmény:

 

Az orosz védelmi minisztérium szombat délelőtt tett közzé egy videót, amelyen az ukrajnai háborúban szolgálatot teljesítő egyik T-72-es tank legénységének egy tagja nyilatkozik.

A videóban a harckocsi maga is feltűnik, csövére több fehér csillagot festettek, amivel egyebek mellett azt jelzik, hogy a szovjet korból fennmaradt gép eddig 15 ellenséges járművet és 60 katonát iktatott ki.

A TASZSZ idézte Iljaz Juszunov őrmestert: „A csillagok a tankon az általunk kilőtt ellenséges tankokat jelképezik. A különleges hadművelet kezdete óta eddig 11 tankot, 4 kisteherautót és egy páncélozott csapatszállítót, valamint több mint 60 nacionalistát pusztítottunk el.”

Az orosz vezetés hozzátette, a tank Baskíriából érkező személyzete „továbbra is Donbassz lakosait segítő feladatokat lát el.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.