Ujjlevágásos sztorival húztak ki nagyobb összeget egy idős nőtől az unokázós csalók

Fotó: police.hu
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 19. - 07:01

A budapesti rendőrség azonban nagyon gyorsan elkapta a gyanúsított személyeket, akiknek időközben kezdeményezték a letartóztatásukat.

A 75 éves budapesti asszonyt tavaly júniusban egy Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról hívták fel a csalók. A telefonáló a sértett fiának adta ki magát, és azt állította, hogy bajba került, illetve egy újbudai lakásban tartják fogva.

Az idős nő kétségbeesett, és közölték vele, ha nem segít kifizetni a többmilliós tartozását, akkor nem fogják szabadon engedni és levágják az ujjait. Ezt követően a nő magához vett közel félmillió forintnak megfelelő valutát, és a több mint másfél millió értékű aranyékszereit, amit egy angyalföldi cím előtt rakott le, eleget téve a kérésnek.

Nem sokkal a csalás után azonosították és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható K. Györgyöt és az 58 éves B. Anikót. Harmadik társukra, Sz. Krisztiánra pedig szeptember 16-án kattant a bilincs, így a 26, az 58 és a 32 éves gyanúsított is őrizetbe került.

Verekedéssel és dulakodással vették át a dunaújvárosi távhővállalatot

„A bíróság a csalás bűntett miatt folytatott eljárásban tavaly elrendelte K. György és B. Anikó letartóztatását, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság pedig őrizetbe vétele mellett kezdeményezte Sz. Krisztián letartóztatását is.” – írja a rendőrség.