Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Az újbudai rendőrgyilkos közölte, “muszáj volt” és “önvédelemből” késelt

Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Zavaros magyarázatot adott az újbudai rendőrgyilkos szörnyű tettére: állítja, “muszáj volt” és “önvédelemből” tette.

Folyamatosan érkeznek az újabb és újabb meghökkentő részletek az újbudai rendőrgyilkosságról: egy szemtanú a Borsnak nyilatkozva megosztotta, először a hangzavarra lettek figyelmesek, s bár az első, figyelmeztető lövést csak hallották, a másodiknak már szemtanúi is voltak.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy férfi először be akart törni egyik szomszédjához, majd a helyszínre kiérkező rendőröket egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel többször is megszúrta. Noha az egyik rendőr lábon lőtte a menekülő, zavart férfit, Baumann Péter r. főtörzsőrmester életét vesztette.

A házban élő egyik szemtanú, Anita megosztotta:

“Miközben menekült a Savoya park felé a síneken keresztül felfutott a peronra. Amikor meglőtték a lábát, azt láttam is, utána elesett a peronon és ott már csak ült, nagyon zavart állapotban volt. Nem tudta, hogy rendőrökkel van dolga, segítségért kiáltott nagyon sokszor. Mondta is, hogy hívjanak rendőrt…”

Azt is elárulta, hogy ezt követően állította, hogy nem ő volt, majd hadakozni kezdett, miszerint “be akarják őt feketíteni”. A szemtanú elmondása szerint mindenféle kifogást felsorolt, állítva, hogy “muszáj volt megszúrnia” és, hogy “csak önvédelemből szúrt”.

A nő és a támadó csak egyszer találkoztak a közös udvaron még korábban, ám akkor is csak pár szót váltottak: a férfi megosztotta a nővel, hogy régebben neki is volt kutyája, ám amikor meghalt, mély lelki sérelmet okozott kedvence halála.

Anita elmondása szerint már a rövid beszélgetés alkalmával is furcsa volt a férfi, mivel közölte vele, hogy nehezményezi, hogy a környéken fizetőssé tennék a parkolást, s kijelentette, hogy “ő le fogja tépni a táblát”, utalva arra, hogy a férfi már akkor is agresszív volt.