Újabb komoly fogás a NAV-nál: 10 millió szál kamu cigarettát foglaltak le

not image

A T-800-as

2021.február.26 - 09:37

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ezúttal is résen voltak és egy komolyabb hamis szállítmányt sikerült lefoglalniuk.

A NAV közleménye szerint a kamion rakterében csaknem ötszázezer doboz, megközelítőleg tízmillió szál ismeretlen eredetű – feltehetően hamisított – adózatlan cigarettát találtak. A helyszín Nagylak volt, ahol a lefoglalást végrehajtották.

Időközben már be is indult az eljárás a költségvetési csalás miatt. A pénzügyőrök egy román kamion ellenőrzése közben bukkantak rá a csomagra, miután a bemutatott sorszám nélküli fuvarokmány feltűnést keltett.

Ennyi volt, vége a csornai droghálózatnak: videón a rendőrségi akció

A papíron az szerepelt, hogy Németországból Romániába szállított a sofőr több mint 13 tonna higiéniai terméket. „Az okmányok ellenőrzése után a járművet a NAV munkatársai röntgenberendezéssel is átvilágították. Kiderült, hogy a szállított áru eltér az okmányokban szereplőktől, a röntgenfelvétel alapján egyértelműen látszott, hogy a rakomány egynemű, azaz nem lehet különféle higiéniai termék.” – olvasható a közleményben.

Megközelítőleg 600 millió forintot érhet a szállítmány, ami már biztosan nem kerülhet forgalomba. A sofőr ellen költségvetési csalás miatt tettek feljelentést.