Ennyi volt, vége a csornai droghálózatnak: videón a rendőrségi akció

not image

A T-800-as

2021.február.26 - 07:10

Összesen tíz helyszínen tizennégy feltételezett elkövetővel szemben hajtottak végre rendőri intézkedéseket a csornai droghálózat felszámolása érdekében.

A rendőrségi beszámoló szerint a drogterjesztéssel foglalkozó csornai csoport tavaly nyártó kezdődően rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében nagy mennyiségben árusított különféle tiltott anyagokat a város környékén, és mindezt közreműködők bevonásával.

A rendőrség február 24-én egy összehangolt akció során csapott le a bűnözőkre. Összesen 68 rendőr volt érintett az akcióban, aminek a végén elfogták a csoportban tevékenykedőket. Tíz helyszínen csaptak le, ahol 14 feltételezett elkövetővel szemben hajtottak végre rendőri intézkedéseket.

Meglepő vallomást tett Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság újabb tárgyalási napján

Az akció során autókat, készpénzt, illetve különféle kábítószereket és azok forgalmazásához szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le. A művelet ideje alatt a rendőri erők tíz férfit és négy nőt fogtak el, akiket előállítottak.

A nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 6 személyt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgattak ki, esetükben 2021. február 25-én előterjesztést tettek az illetékes járási ügyészség felé letartóztatásuk indítványozására – olvasható a közleményben. Kiderült, hogy további nyolc drogfogyasztót is elfogtak, akiket szintén gyanúsítottként hallgattak ki.