Meglepő vallomást tett Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság újabb tárgyalási napján

not image

Kolláth Benjámin

2021.február.26 - 00:22

Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság tárgyalásának mai napján meglepő bejelentéssel állt elő: 1996 és 2003 között az Egyesült Államokban tartózkodott, a rendőrök és Drobilich Tamás pedig azt akarták, vegye fel, ahogy Gyárfás Tamás és Princz Gábor arról beszélnek, részesei voltak a gyilkosság megrendelésének.

Ma újabb nappal folytatódott a Fenyő-gyilkosság megszervezésével vádolt Portik Tamás és Gyárfás Tamás elleni büntetőper. A vádak szerint Portikot Gyárfás bérelte fel arra, hogy ölje meg Fenyő Jánost, üzleti riválisát, aki Jozef Rohácsot bízta meg a feladattal. 1998. február 11-én történt meg a gyilkosság végül.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Portik, aki két másik gyilkosság miatt ma is börtönbüntetését tölti, meglepően rendezetten érkezett a tárgyalásra, ahol egy közlemény felolvasásán kívül semmire sem volt azonban hajlandó válaszolni.

Portik arról beszélt, hogy mentorától, a tavaly elhunyt Drobilich Gábortól és a “rendőröktől” kapott olyan megbízást, mely szerint felvételt kell készítenie, mely alapján Gyárfás Tamásra és Princz Gáborra rá lehet húzni, hogy közük van Fenyő halálához, arról azonban nem mondott semmit, mi volt ezzel a cél.

A Prisztás József és Boross Tamás meggyilkoltatása miatt börtönben lévő Portik azt is elmondta, hogy a Farkasréti temetőből előkerült, az ő és Gyárfás hangját tartalmazó felvételek manipuláltak, a Magyar Nemzet információi szerint egy adathordozó kapcsán ezzel a felkért technikai szakértő is egyetért. Ezekről a felvételekről lesz majd szó a következő, áprilisi tárgyalási napon.

Portik ezen felül arra kérte a bíróságot, a követségnél kérjenek tájékoztatást, mikor lépett be az Egyesült Államok területére és mikor érkezett haza, elmondása szerint ugyanis 1996 végétől 2003-ig nem tartózkodott Magyarországon.