Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Kínai támogatással valósulhatnak meg nagyberuházások Magyarországon

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint újabb vasúti fejlesztések valósulhatnak meg Magyarországon a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

A külgazdasági és külügyminiszter több mint három órán át tárgyalt Pekingben kínai kollégájával, Vang Jivel, melynek során megállapodás született arról, hogy újabb magyarországi vasúti fejlesztések kerülnek felvételre a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés infrastrukturális projektjei közé.

A fejlesztések célja a magyar vasúthálózat gyors és hatékony modernizálása külső finanszírozás segítségével, ami fontos szerepet játszik a növekvő ipari beruházások és a környezetvédelem támogatásában. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása, amely jelenleg 42 százalékos készültségi szinten van Magyarországon, a kínai, magyar és európai technológiák együttes alkalmazásával valósul meg.

Kína fontos partner

A külgazdasági és külügyminiszter egy új projektet is megemlített, ugyanis elmondása szerint tárgyalások folynak egy Magyarország és Szerbia közötti kőolajvezeték építéséről is, amely kedvezőbb finanszírozási feltételek mellett, gyorsabban és hatékonyabban valósulhat meg, hozzájárulva ezzel a térség energiabiztonságának javításához.

A miniszter beszámolt arról is, hogy Kína díszvendégként hívta meg Magyarországot az idei Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Kiállításra, ami lehetőséget biztosít a magyar vállalatok számára, hogy megjelenjenek a kínai piacon. Továbbá a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank hamarosan megkezdi működését a magyar piacon, ami tovább erősíti a két ország gazdasági kapcsolatait.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a két ország közötti kapcsolatok az elmúlt tíz évben történelmi csúcsra jutottak, és a kínai gazdasági döntések, vállalati beruházások jelentős segítséget nyújtottak Magyarországnak a gazdasági nehézségek leküzdésében.