Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Újabb büntetőpárbaj – Spanyolország elment a falig, ahol Marokkó megállította

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Marokkó a világbajnokság első számú meglepetéscsapata, már ha a tökéletes taktikát és szervezettséget lehet meglepetésnek nevezni.

Marokkó két győzelemmel, Belgiumot és Kanadát is legyőzve, csoportelsőként hangolódott a Spanyolország elleni nyolcaddöntőre, míg Luis Enrique együttese egy Németország elleni döntetlennel és egy Japán elleni vereséggel, másodikként jutott tovább.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Habár úgy tűnhetett, hogy Spanyolország ezzel a könnyebbik ágra került, Marokkó a legkevésbé sem tűnt gyengébb ellenfélnek, mint bármely másik kieséses szakaszba jutott együttes, és ez a ma délutáni mérkőzésen is kiderült.

Ugyan a spanyol mezőnyfölény egészen nyomasztó volt, amit a 77-23-as labdabirtoklás is jól jelez, teljességgel meddő volt, a tiki-taka pedig ezúttal is csődöt mondott. Marokkó becsülettel állta a sarat, szervezetten védekeztek, esetenként kontráztak, és megérdemelten jutottak el a hosszabbításig.

A tegnap esti mérkőzést követően ismét jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás, a semleges néző azonban nem véletlenül érezhette úgy, hogy Spanyolország reggelig sem lő gólt, és valóban így is történt, nem csupán a 120 perc alatt.

Spanyolország ugyanis tizenegyesből sem talált be, Marokkó válogatottja, amelyik az utolsó három büntetőpárbaját elvesztette, lenullázta 2012 világbajnokát. Hakimi magabiztos lazasággal lőtte a legjobb 8 közé Marokkót, ami történelmi tett az afrikai együttestől! A negyeddöntőben a Portugália – Svájc mérkőzés győztesével találkoznak, mai játékaikat elnézve ott is van keresnivalójuk.