18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Tömegsírba temettek el élve egy ukrán férfit az orosz katonák

Fotó: Fotó: Hatósági személyek tömegsírból kihantolt emberek nejlonzsákba helyezett holttestei mellett a Kijev melletti Bucsában 2022. április 8-án. Az ukrán hatóságok napokkal ezelőtt Kijev környékén készült fényképeket és videófelvételeket tettek közzé, amelyeken számos, utcán fekvő, civil ruhás ember holtteste látható. Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
not image

Koós Alexandra

2022. május 17. - 08:53

A nemrégiben tett beszámoló újabb bizonyítékként szolgálhat az orosz erők által állítólagosan elkövetett háborús bűncselekményekre.

A Wall Street Journal által közzétett megrázó beszámolóban a 33 éves Mikola osztotta meg, hogy az oroszok őt és két testvérét egy nemrégiben kiásott gödör szélén kényszerítették térdre egy észak-ukrajnai búzamező mellett, ahol bekötötték a szemüket és megkötözték őket, majd elrendelték a kivégzésüket.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A férfi elmondása alapján az első golyó a legfiatalabb testvért, Jevgent találta el, a második a legidősebbet, Dmitrót, ezt követően lőttek rá Mikolára, majd mindhármukat a tömegsírba lökték – jelentette a Sky News.

Mikola elmagyarázta, hogy az ő kivégzésére szánt golyó a füléhez közel, a felső állkapcsát súrolva találta el anélkül, hogy súlyosabb sérülést okozott volna, s miközben a gödörbe lökték a testvérei holtteste mellé, „rájött, hogy ő még életben van”.

Hozzátette, miután túlélte a kivégzést, egy kínkeserves hazaút várt rá, miközben végig az orosz erők elől kellett menekülnie, beszámolója pedig újabb bizonyítékként szolgálhat az oroszok által állítólagosan elkövetett háborús bűncselekményekre.

Az ukrán ügyészek több ezer bejelentett ügyet vizsgálnak, amelyekben az orosz katonákat vádolják kivégzéssel, kínzással és nemi erőszakkal, az ukrán főügyész, Irina Venediktova pedig korábban kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy a bűnösök személyét beazonosítsák és bíróság elé állítsák őket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.