Tokió 2020: Cseh László könnyes szemekkel ébredt, véget érhetnek a hajnali kelések

Fotó: A későbbi hetedik Cseh László (hátul) a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2021. július 30. - 07:58

A magyar úszólegenda elárulta, hogy ébredés után elérzékenyült, mivel tudta, hogy utoljára ugrik medencébe, ráadásul egy döntőben.

A 35 esztendős legenda 200 méteres vegyesben fejezte be a pályafutását, és ezzel egy olyan karriert tudhat maga mögött, ami rengeteg gyermek számára jelenthet példát. Sokan miatta kezdtek el úszni, ami már önmagában olyan siker, amely mindennél többet ér.

Egy nap azonban mindenki számára eljön a búcsú, és ez Cseh esetében sincs másképp. Még mindig tisztán emlékezhetünk az athéni bemutatkozására, és azóta több mint 15 év telt el. A rekorder reggele olyan volt, mint még soha, hiszen tudta, hogy ma ugrik utoljára medencébe éles körülmények között az olimpián.

„Ébredés után elérzékenyültem, jó értelemben megérintett, hogy utoljára ugrom medencébe. Jól éreztem magam, de azt sajnálom, hogy nem lett jobb az időm. Annak azért örülök, hogy javítottam egy helyet, elvégre nyolcadikként jutottam be” – idézte az MTI Cseh nyilatkozatát.

Tokió 2020: Cseh László második is volt, végül hetedik lett

Cseh büszkén, boldogan és elégedetten fejezheti be a pályafutását, egy egész ország állt mögötte. Ha egy nap visszanéz a karrierjére, még inkább látni fogja, hogy mekkora eredményeket vitt véghez ebben a csodálatos sportban.

„Azt viszem haza magammal Tokióból, hogy nyugodtan hagyhatom abba az úszást. Otthon a tévé előtt biztosan mérgelődnék, hogy ilyen időt én is tudtam volna úszni, és ez végigkísérte volna az életemet. Így viszont itt le tudtam zárni a pályafutásomat. “Mindenkinek ilyen szép befejezést kívánok.”

„Azt sulykolták belém, hogy ha jó vagyok, az természetes, ha rossz, akkor az az én hibám. Az elmúlt években sokat dolgoztunk ezen. És bár most is elégedetlen vagyok az időmmel, tudok közben mosolyogni.”

„Egy darabig biztosan nem látnak majd a medence partján. Persze a versenyeket követni fogom, de most már azon kell gondolkodnom, hogy szeptemberben ne keljek fel hajnali ötkor.”

„A levezetést azonban most is meg kell csinálni, különben napokig szenvednék, de utána a regenerációról már nem kell gondolkodnom.”

Forrás: Liner/MTI