Tíz ember életét vesztette és legalább 35-en megsebesültek a reggeli orosz rakétacsapásokban

Fotó: Twenty20 A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. május 27. - 14:13

Péntek reggel több orosz rakétacsapás is érte a Dnyipropetrovszk régiót, melynek következtében legalább 10 ember életét vesztette.

Az Ukrinform jelentése nyomán a Guardian arról számolt be, hogy az oroszok három rakétát lőttek ki az oroszországi Rosztov régióból, a rakéták pedig az ukrán nemzeti gárda Dnyipropetrovszk régióban található bázisát érték.

Valentyin Reznyicsenko, a régió kormányzója korábban arról számolt be, hogy a mentőcsapatok jelenleg is nagy erőkkel azon dolgoznak, hogy kiemeljék a túlélőket a romok alól az orosz rakétacsapásokat követően.

A helyi televízióban Hennagyij Korban, Dnyipro területi védelmi vezetője korábban úgy nyilatkozott, “reggel tragédia történt”, s megosztotta, hogy Iszkander rakéta csapódott be az ukrán nemzeti gárda lőterébe, melynek következtében legalább 10 ember életét vesztette, s további 30-35 ember megsérült.

Korban hangsúlyozta, a tragédia mellett sajnos egyre fokozódik az agresszió az orosz erők részéről, a fronton ugyanis az orosz csapatok elsősorban a luhanszki és a donyecki területen fokozzák offenzívájukat, de a dnyipropetrovszki területen sem jobb a helyzet, hiszen jelenleg három front veszi körül a régiót.