Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Tité szerint a tánc a fiatal brazil sztárok „nyelve”

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Noushad Thekkayil
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A 61 éves edző elégedett volt a csapat szellemiségével a Dél-Korea elleni 4-1-es diadalt követően.

Brazília egyetlen félidő alatt elintézte Dél-Koreát a hétfői nyolcaddöntőben, a gólokat pedig táncos „show” követte a játékosoktól, az egyik koreográfiába még a válogatott szövetségi kapitánya is beszállt.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

“Még nagyon fiatalok, és én mindig megpróbálok egy kicsit alkalmazkodni a nyelvükhöz” – mondta Tité. “Van egy nyelvük, ami a tánc” – tette hozzá.

3-0-nál, Richarlison a gólját követően az oldalvonalhoz ment, majd Titére mutatott, aki tett a csapattal néhány tánclépést. Mint az edző elmondta, a gólöröm csak félig volt megtervezett, ő pedig igyekezett alkalmazkodni a játékosokhoz.

Tité ugyanakkor tisztában volt azzal, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni: „Óvatosnak kell lenni. Vannak olyanok, akik szerint ez tiszteletlenség” – kiemelte azonban, hogy semmi ilyesmi nem húzódott meg a háttérben.

Elmondta, hogy tiszteli a dél-koreaiak portugál edzőjét, Paulo Bentót, akit 2016 óta személyesen is ismer, amikor még a brazil Cruzeiro mestere volt. Tité elmondta, hogy a tánc a boldogságot szimbolizálta „a gólért, a csapatért, a teljesítményért” – írja az ESPN.

Brazília pénteken a világbajnokság negyeddöntőjében Horvátországgal találkozik, amely hétfőn büntetőkkel verte meg Japánt.