Tokió 2020: Szőke Alex elvesztette a bronzmeccset

Fotó: Szőke Alex (kékben) a georgiai Giorgij Melia ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a vigaszágon a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Szőke Alex győzött, így bronzéremért birkózhat. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 3. - 13:25

Nem sokkal azután, hogy Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett, a 21 esztendős Szőke Alex is pályára lépett, a bronzéremért kellett megküzdenie.

Még a szemeink könnyesek voltak Lőrincz Tamás olimpiai győzelme miatt, Szőke Alex lépett pályára a bronzmeccsen. Az ifjú titán határozottan lépett be a terembe, hogy kedd este megszerezze a harmadik helyet.

A magyar reménység a kötöttfogású birkózás 97 kilogrammos kategóriájában küzdhetett meg az ellenfelével, aki hamar lezárta a kérdést. Michalik rettentő boldog volt, talán ő sem számított arra, hogy ilyen gyorsan eldől a bronzmeccs egy technikai tussal.

Szőke élete első olimpiáján ötödikként zárt, és természetesen nagyon csalódott volt, ugyanakkor rendkívül fiatal, és a következő olimpián minden esélye meg lehet arra, hogy akár aranyérmet szerezzen.