Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Minél korlátozottabbak az oltatlanok, annál többen veszik fel az oltást közülük?

Fotó: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. január 15-én. Januárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. MTI/Varga György

Takács Petra

2022. január 17. - 18:13

Szlávik Jánost a TV2 reggeli műsorában kérdezték meg arról, hogy az oltási igazolvány mennyiben segítheti az oltásokat.

Korábban hatalmas sorok álltak a vakcinákért, de azóta lényegesen kevesebben veszik fel az oltásukat. Ez csak részben igaz, hiszen láthatjuk, hogy az oltási akcióhetek és akciónapok mennyire sikeresek, rengetegen éltek a lehetőséggel.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Azok, akik Magyarországon élnek, szerencsésnek mondhatják magukat, mert kevés korlátozás van érvényben, összességében még az oltatlanok számára is. Hamarosan azonban a védettségi igazolványból oltási igazolvány lesz, ami sokakat vehet rá arra, hogy oltassák be magukat.

18 év felett azok lesznek tekinthetőek oltottnak, akik végül mindhárom oltásukat felvették. Adódik a kérdés, az mennyiben segítheti az oltakozást, annak fellendítését, hiszen még mindig sokan vannak, akik oltatlanul élik az életüket, de tény, mindenkit nem lehet meggyőzi.

„Valószínűleg segít, hiszen minden olyan tevékenység, ami korlátozza az oltatlanoknak az életét, segít abban, hogy ők is elgondolkodjanak azon, hogy kénytelenek felvenni az oltást.” – mondta a válaszában Szlávik a TV2-nek

Szlávik nem hisz abban, hogy az általános kötelező oltásokkal megoldanák a problémát, de tény, hogy az oltási igazolvány bevezetése egyes embereket ráveheti arra, hogy meggondolja magát.

„Nem hiszem, hogy Magyarországon a kötelező oltásokkal fogjuk megoldani ezt a problémát, de tény az, hogy egy ilyen oltási igazolás, vagy oltási igazolvány, hogy egyes emberek meggondolják azt, hogy mégis csak fel kell venni az oltást ahhoz, hogy normális életet éljenek, vagy hozzájuthassanak olyan szolgáltatásokhoz, amikhez csak az oltottak jutnak hozzá.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.